Haber

Bulgaristan, Ukrayna’ya gönderilecek silah yardım paketini onayladı

Bulgaristan’da parlamento, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı direnişini desteklemek amacıyla bu ülkeye yapacağı silah yardımı paketini onayladı.

Gönderilecek silahların listesi ilk olarak meclisteki milli güvenlik ve savunma komisyonlarının kapalı oturumunda görüşüldü. Silahların türleri gizlilik şartı nedeniyle açıklanmadı ancak Ukrayna’nın talep ettiği S-300 füzelerini ve MiG uçaklarını içermediği bildirildi.

Parlamento Savunma Kurulu Başkanı Hristo Gacev, “Ukrayna şehirlerinin semalarını Rus insansız hava araçlarına karşı savunacak teknolojiler göndereceğiz” dedi. söz konusu.

240 üyeli parlamentoda toplam 52 sandalyesi bulunan Rusya yanlısı Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ve Yeniden Doğuş Partisi’nin milletvekilleri, kapalı oturumda salondan cep telefonlarından canlı yayın yaparak yardımı bloke etti.

Ülkedeki eski komünist partinin siyasi geleneğini sürdüren BSP’nin lideri Korneliya Ninova, Ukrayna’ya silah yardımını destekleyen diğer partileri “savaş koalisyonu” olarak nitelendirdi.

Moskova’nın politikasını savunan popülist Yeniden Doğuş Partisi’nin lideri Kostadin Kostadinov, Bulgaristan’ın NATO ve Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması konusunda ısrar etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Ukrayna’nın talep ettiği silah yardımı, Rusya yanlısı Devlet Başkanı Rumen Radev’in baskıları ve parlamentoda onunla hemfikir olan siyasi güçler tarafından defalarca reddedildi. Kasım ayı başında yapılan bir toplantıda parlamento tutum değiştirerek Ukrayna’nın talebine olumlu yanıt verilmesine ve hükümetin gerekli yardım paketini oluşturmasına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu